Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KTK-III

Chingona LAC

    

Suomalainen puoliverinen tamma, ruunikko (EE/Aa), 165cm
Syntynyt Ranskassa 20.10.2015, rekisteröity numerolla VH15-031-1072
Kasvattanut L'amour aux Chevaux, omistaa Daisy VRL-14508
Koulupainotteinen, ko: Grand Prix
i. KWB Erase Me KTK-I, KRJ-I
fwb, 165cm, rn
ii. I Won't Die KRJ-II iii. Dorian Gray AG
iie. Adoro's Inspiration
ie. KWB Laurentina KRJ-I iei. KWB Laurentin KRJ-I, KTK-II
iee. Infatuation El KRJ-I
e. Suprant Roulette KTK-II
fwb, 166cm, rn
ei. Elken Achaidos KRJ-II, YLA2 eii. VIR MVA Ch Royal Artemis KRJ-I, KTK-II
eie. Kingston Belisse
ee. Classy Kiss KRJ-I eei. Shock Wave 54 YLA2, KRJ-II
eee. Suprant Cissy KRJ-I, YLA1, KTK-II

Isälinja: KWB Erase Me - I Won't Die 54 - Dorian Gray AG - KWB Smash Me - Utah W - Futurous W - RG Two Turns - Alté

Emälinja: Suprant Roulette - Classy Kiss - Suprant Cissy - Cola Flow - Doble Cola

Darla on rajoitetusti tarjolla jalostukseen saman pituisen suvun omaaville saman rotuisille hevosille.

- Gangster College HW - s.01.02.2016 - i. Castaway Vegas

- September Chelsea - s.19.09.2017 - i. Caribou Hexen

"Lihaksikas tamma ravaa tarhassa aidan vierustaa pitkin, matkaavoittavia askelin. Sen karva säihkyy ja silmistä paistaa elämänilo. Se pysähtyy ja katsoo sisälle kesäauringossa hämäränä näkyvään talliin. Se hörähtää hieman ja juoksee portille naisen kävellessä tallista tarhalle. Tamma laskee päänsä ja nappaa porkkanan naisen kädeltä. Se heilauttaa pitkää harjaansa - se tietää olevansa täydellinen.

Darlalta löytyy tulista tempperamenttia vaikka muille jakaa, ja joskus huonoina päivinä toivoisin sen omaavan edes hieman kärsivällisyyttä. Mutta sitähän ei tammalta löydy. Hoitaessa Darla kuopii lattiaa kyllästyneenä jo viiden minuutin harjauksen jälkeen. Se viskoo päätään ylös ja alas ja koittaa samalla järsiä riimunnarua jolla se on sidottu kiinni. Korvat liikkuvat vikkelään edestakaisin tamman kuunnellessa tallikäytävän ääniä. Jossain hirnahtaa hevonen, ja Darla vastaa korvivihlovan kimeällä hirnahduksella. Harjat kannattaa säilyttää visusti harjalaatikossa sillä aikaa kun ei niitä käytä ja varmistaa, ettei Darla pääse niitä jyrsimään. Se kun nimittäin rakastaa upouusien harjojen tuhoamista. Kaviot tamma nostaa hyvin, mutta koittaa usein laskea jalan alas jo ennen kuin hoitaja on saanut kaviosta kunnon otetta. Silloin kannattaa vain napata tiukasti jalasta kiinni ja kertoa pikkuprinsessalle että tämä tehdään nyt näin, piste. Usein tamma hieman rauhoittuu jos hoitaja on määrätietoinen eikä turhia hössötä. Satulaa laittaessa saattaa hieman takajalka nousta ja hampaat välähtää, mutta ei Darla mitään tee, uhkailee vain. Vettä Darla inhoaa, ja se tekeekin sen takia sen peseminen on aina show. Se nostaa päänsä ylös, katsoo vettä kauhistuneena ja alkaa stepata sivulle yrittäen välttää kastumista. Eläinlääkäristä Darla pitää - tallimme vakilääkärillä kun tuppaa aina löytymään porkkana tai leivänpala. Se on tallin leidi, prinsessa ja pilalle hemmoteltu kakara.

Darla toimii parhaiten kokeneella ja osaavalla ratsastajalla. Selkään noustessa on tamma jo matkalla kohti kentän toista päätä kepein askelin - neidiltä kun tuota virtaa löytyy vaikka muille jakaa eikä se millään malttaisi pysyä paikallaan. Kun sitten vihdoin on saatu ratsastaja onnistuneesti satulaan istumaan, on aika ottaa ohjat ja lähteä tekemään rauhallista alkuverryttelyä. Tammalle täytyy keksiä koko ajan uutta aktiviteettia, tai se yksinkertaisesti tylsistyy ja alkaa keksiä sitä itse. Darla on enemmän yhden ihmisen hevonen, jonka takia se toimiikin parhaiten niiden ratsastajien kanssa, jotka se tuntee ja joiden kanssa sen on mukava työskennellä. Darla tarvitsee vain aivan herkät avut ja se jo yleensä suorittaa moitteettomasti pyydetyn tehtävän. Sen bravuureja ovat laukanvaihdot ja erilaiset väistöt. Yleensä suosittelen ratsastamaan tammalla mahdollisimman pienillä avuilla, kjäyttäen eniten painoapuja - niihin Darla reagoi parhaiten. Sen askel on mukavan pehmeä ja matkaavoittava. Laukassa Darla saattaa lähteä hieman kiihdyttelemään, jos sille antaa huomaamattaan liian kovat avut. Esteillä tamma on melkeinpä automaatti. Se arvioi etäisyydet hyvin itse, vaikka tottakai toisinaan on ratsastajan itsensäkin tehtävä jotain työtä esteen ylittämiseen. Juuri ennen estettä Darla tarvitsee vaikka pienen kosketuksen kylkiin pohkeilla tai jonkin muun pienen kannustuksen, ettei se esteen jälkeen rikkoisi raville. Joskus vesiesteet tuottavat sille ongelmia, se kun pelkää vettä. Muuten Darla on hyvä esteratsu kokeneemmalle ratsastajalle.

© VRL-08808

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tarkat tiedot ominaisuuspisteistä löydät ponin VRL-profiilista.

Kilpailee kouluratsastuksessa tasolla 5/10.

Näyttelytulokset

00.00.0000 - Paikka - VSN/NJ - Palkinto - tuom. Tuomari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque risus turpis, cursus vitae aliquet sit amet, ullamcorper ut leo. Pellentesque laoreet viverra pretium. Maecenas semper sit amet odio sit amet consequat. Morbi porttitor quam id lorem dictum, in suscipit quam efficitur. Integer consequat turpis velit, in malesuada quam faucibus nec. Aliquam tempor, velit nec vehicula euismod, mauris felis facilisis mauris, nec ultricies nibh lorem ut odio.

Hevosen kuvat © Jacques Toffi

Virtuaalihevonen - Virtuaalitalli

©2019 Chingona LAC | September Stud - suntuubi.com