Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Trostlos' Art Soul

    

Holstein tamma, ruunikko (Ee/Aa), 166cm
Syntynyt Saksassa 11.03.2016, rekisteröity numerolla VH16-044-0054
Kasvattanut Trostlos Holsteiner, omistaa Daisy VRL-14508
Koulupainotteinen, ko: Grand Prix
i. Scaon Work of Art
holst, 165cm, rn
ii. Koblenz von Gateaway KTK-I iii. Kashmeister
iie. Sabrine
ie. Wister Pinkadelic iei. Karma Killer KRJ-I
iee. Pink About It
e. Ramant Special KRJ-I
holst, 168cm, rn
ei. Wister Ferret eii. Fruchteis KRJ-II, VVJ-III
eie. Operette GER KRJ-III
ee. Space Dementia AIR eei. Elektrisches Roulette GER KRJ-II
eee. Stena Mersey

Isälinja: Scaon Work of Art - Koblenz von Gateaway - Kashmeister | Emälinja: Ramant Special - Space Dementia AIR - Stena Mersey

Assi on rajoitetusti tarjolla jalostukseen saman pituisen suvun omaaville saman rotuisille hevosille.

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

Assi on hoitaessa varsin rauhallinen ja leppoisa kaveri, jonka kanssa on mukava puuhastella. Tamman mielestä harjaaminen on mukavaa ja nautinnollista, erityisesti mahan alta. Silloin sillä on tapana venyttää kaulaansa pitkälle ja lerputtaa alahuultaan tyytyväisenä. Muissa hoitotoimenpiteissäkään ei tämän tamman kanssa ole ongelmia, mutta satulaa laittaessa Assi on oppinut pullistamisen jalon taidon. Vyötä on siis kiristettävä ovelilla konsteilla vähän väliä, tai muuten selkään noustessa voi todeta satulan keikahtamisen. Assilla on myös tapana tökkiä ihmisiä päällään erityisesti ruokaa halutessaan.

Ratsastaessa tamma on erittäin miellyttämisenhaluinen ja se yrittääkin tehdä aina parhaansa. Assin ratsastamisen salaisuus piilee siinä, että tammaa on muistettava kehua riittävän usein. Se ahdistuu helposti, jos ei opi heti tajuamaan uutta asiaa, mutta riittävän selkeillä avuilla ja kehumisella pienestäkin edistysaskeleesta, säilyttää tamma rentoutensa. Assi on hyvin herkkä ratsastaa, joten liian vahvojen apujen käytöstä voi tammalta saada protestina pientä pukittelua ja potkimista. Tamman askeleissa on mukava istua, sillä ne ovat joustavat ja eteenpäinpyrkivät, ja tamman vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti sen hieno pyörivä laukka.

© Kasvattaja

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tarkat tiedot ominaisuuspisteistä löydät ponin VRL-profiilista.

Kilpailee kouluratsastuksessa tasolla 11/10.

Näyttelytulokset

00.00.0000 - Paikka - VSN/NJ - Palkinto - tuom. Tuomari

Kouluvalmennus - 13.11.2016 - Kirjoittanut Salazar - 203 sanaa
Löysin itseni neljättä kertaa Trostlos Holsteinersin tiluksilta, valmiina pitämään kouluvalmennusta Assille ja tämän ratsastajalle. Tamma ei ollut minulle tuttu, joten lähdin koostamaan alkuverryttelyä ihan fiilispohjalta, tietämättä lainkaan ratsukon heikkouksia ja vahvuuksia. Ratsukko oli jo kävellyt ja ravaillut itsenäisesti, joten laitoin heti alkuverryttelyyn haastetta tarjoavan tehtävän. Aloitimme käynnistä, jossa neuvoin tekemään pysähdyksen kymmenen askeleen jälkeen, sitten siirtymään raviin ja tekemään saman pysähdystehtävän tässä askellajissa. Vuorotellen mentiin siis ravia, vuorotellen käyntiä, tehden pysähdyksiä tiheään tahtiin. Assi oli hyvin kuulolla ja selvitti alkuverkan kevyesti. Varsinaisen valmennuksen aloitimme siksakilla, johon lähdettiin ensin käynnissä. Tarkoitus oli saada käännöksistä teräviä, eli hevosen tuli olla hyvin avuilla. Muutaman kierroksen ratsukon suoriutumista katseltuani olin oikein tyytyväinen, sillä siksakki sujui hienosti. Ravissa tammalla oli aluksi liikaa vauhtia ja terävyys käännöksistä hävisi. Neuvoin ratsastajaa hiljentämään tempoa ja suorittamaan ihan rauhassa, sillä mitään kiirettä ei ollut. Jonkin ajan päästä hyväksyin suorituksen ravissa ja aloin selittää ratsastajalle seuraavaksi tulevaa laukkatehtävää. Sen suhteen oli tarkoitus ottaa rennosti ja tehdä yksinkertaisia, helppoja tehtäviä. Laukkaa ylläpidettiin tehtävässä koko ajan. Pitkille sivuille tuli avotaivutukset, lyhyille sivuille muutaman askeleen temmonlisäys. Assi oli innoissaan vauhdikkaammasta askellajista ja työskenteli hienosti. Sen laukka oli upean näköistä, tahdikasta ja rullaavaa. Toistettuamme harjoituksen molemmissa kierroksissa, lopettelin valmennuksen siihen ja annoin ratsastajalle vapaat kädet loppuverryttelyjen suhteen.

Seikkailuleiri - 16-17.07.2016 - Kirjoittanut Tuula Heikkinen - 333 sanaa
Rinaz ja upea holsteinertamma Assi saapuivat seikkailuleirille aikataulussa. Assi vaikutti alkuun hieman hölmistyneeltä. Se katseli ympärilleen etsiskellen kotoisia paikkoja, mutta huomasi pian rantautuneensa Tuulan tallin tiloihin. Ensimmäinen ratsastustunti oli tietysti lauantaina noin kello yhden aikaa. Ennen ratsastustuntia kouluratsastuksesta oli keskusteltu teoriatunnilla. Rinaz hallitsi tammansa oikein hyvin ja taivutuksilla Assi pääsi näyttämään osaamistaan. Muutaman kerran Rinaz jäi hieman puristelemaan tamman kylkiä ja sai vastaukseksi muutaman pukin. Laukassa tamma rullasi hyvin, mutta vain silloin kun ratsastaja muisti kehua tammaa tarpeeksi usein. Rentoutta ratsastukseen pitäisi vielä saada hieman lisää. Assi pääsi hetkeksi mutustelemaan tuoretta ruohoa Rinazin osallistuessa leirikasteeseen. Leirikasteesta Rinaz antoi paljon positiivista palautetta ja ilmeisesti suoritettavat tehtävät olivat olleet ainakin tämän leiriläisen mieleen.

Toisen tunnin aiheena oli mikäpä muukaan kuin maastoratsastus. Rinaz hoiteli tammansa ratsastuskuntoon ja lähti suunnistamaan kohti maastoestetuntia. Ennen tätäkin tuntia pidettiin maastoesteitä käsittelevä teoriatunti. Pellolla esteet sujuivat hyvin vaikka Assi muutaman kerran kielsikin esteille. Maastoreitille Rinaz ei kuitenkaan Assin kanssa lähtenyt kokeilemaan. Tunnin päätteeksi Assi ratsastajineen pääsi uimaan Piippolan viileässä vedessä. Rinaz vei ratsunsa rentoutumaan ja haukkaamaan raikasta kesäilmaa laitumelle. Assi irroittelikin päällimmäiset (jäljelle jääneet) virtansa laitumelle. Rinaz sai tällä välin nauttia Tuulan tallin tarjoamasta maukkaasta ruoasta, saunasta, paljusta, grillimakkarasta ja letuista! Vaahtokarkeista Rinaz ei näyttänyt ilmeestä päätellen välittävän. Kun iltaa oli vietetty muiden leiriläisten kanssa, lähdettiin yhdessä tuumin vielä yömaastoon. Assi oli tässä vaiheessa jo nuokkumassa laitumella, mutta Rinaz sai kuin saikin ratsunsa heräteltyä maastoa varten. Maastossa vauhtia ei tarvinnut enää pahemmin pyydellä, vaan laukka rullasi eteen oikein mukavasti. Laukkapätkällä Rinaz joutui jopa hitusen jarruttelemaan tammaansa, jottei se juoksisi muiden ratsukoiden ohitse. Lauantainen leiripäivä oli ohi ratsukoiden saapuessa tallin pihaan.

​Sunnuntaiaamu alkoi leikkitunnin merkeissä. Ratsastajalla ja ratsulla näytti molemmilla olevan hauskaa. Rinaz testaili innoissaan muidenkin leiriläisten ratsuja hevosen vaihtohipassa. Ennen leirin päättäviä leirikisoja oli vielä estetunti, joka alkoi noin neljän aikoihin. Assi oli oikein reippain mielin hyppäämässä, vaikka estekorkeutta ei hirveästi ollutkaan. Teknisesti vaikeat esteradat näyttivät olevan Assin ja myös Rinazin mieleen. Leirikisoista ratsukko palasi hymyillen ja lähtikin miltei heti numeroiden vaihteluiden jälkeen suuntaamaan kotia kohti! Leiri lähensi takuulla tätä parivaljakkoa!

Hevosen kuvat © Jacques Toffi

Virtuaalihevonen - Virtuaalitalli

©2020 Trostlos' Art Soul | September Stud - suntuubi.com