Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Brie

      

Hollantilainen puoliverinen tamma, rautias (ee/Aa), 168cm
Syntynyt Alankomaissa 14.05.2015, rekisteröity numerolla VH00-000-0000
Tuonut Daisy VRL-14508, omistaa Daisy VRL-14508
Koulupainotteinen, ko: Intermediate I
i. Barbarossa
kwpn, 172cm, rn
ii. Barbossa iii. Fidelio
iie. Barbara
ie. Deadline iei. Red Line
iee. Halloween
e. Say Cheese!
kwpn, 167cm, rt
ei. Mac&Cheese eii. Moon Is Cheese
eie. Miami
ee. Annie II eei. Grey
eee. Annie

Isälinja:  | Emälinja: 

Brie on rajoitetusti tarjolla jalostukseen saman pituisen suvun omaaville saman rotuisille hevosille.

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

Brie on yksinkertaisesti hieno. Niin hemmetin hieno. Mutta valitettavasti vähän turhankin hieno. Ei ehkä minnekkään saksalaiselle tuhansia vuosia vanhaan linnaan perustetulle kilpatallille jota ympäröivät lumihuippuiset vuoret ja kirkasvetiset järvet, mutta meidän supisuomalaisella ruputallilla se pistää silmään. Eikä hienostelu ole jäänyt vain ulkonäköön, vaan näkyy myös tamman luonteessa. Valitettavasti.

Brie on vähän diiva. Meille tullessaan se ei pystynyt heti juomaan, sillä vesi oli kai turhan sameaa. Ensimmäisen talven tullessa se kasvatti jäätävän paksun talviturkin ja oli kuin paikasta toiseen sipsuttava pumpulipallo. Harjaamisesta ja pitkistä rapsutteluhetkistä tamma tykkää kovasti, mutta vain sen ikiomilla superpehmeillä minkälie vuoristovuohenkarvaisilla harjoilla jotka maksavat enemmän kuin kaikkien muiden hevosten varusteet yhteensä. Koska Brie saattaa saada slaagin karvaisen suomiputen tullessa liian lähelle, on se hyvä sitoa mlemmin puolin käytävää valkoisilla merinovillaisilla riimunaruillaan (jotka herkän materiaalinsa ja likaantuvan värinsä takia täytyy vaihtaa harmillisen usein). Suitsiminen onnistuu ihan siedettävästi, kunhan korviin ei tarvitse koskea. Satuloidessa pullistelee vatsaansa kuin ylisuurta ilmapalloa, joten vyö olisi syytä kiristää aina vielä ennen selkään nousua.

Brien liikkeet ovat todella isot ja lennokkaat, jonka takia taitavakin ratsastaja saattaa pomppia selässä kuin perunasäkki. Uskon, että tammaa se ei haittaa, sillä se vielä korostaa sen omaa paremmuutta. Kunhan liikkeisiin pääsee mukaan, on tammaa todella helppoa ja kevyttä ratsastaa, ja joskus se tuntuu kulkevan lähes ajatuksen voimalla. Omiin pilvilinnoihinsa ei silti kannata jäädä haaveilemaan, tai löytää itsensä nopeasti maasta. Kirotut suomiputet.

Jos ratsastuspaikka on tammalle mieluinen, se suorittaa aina kaikki asiansa uskomattoman hienosti. Se ei mutise juurikaan vastaan, koska se haluaa olla yksinkertaisesti ja vaatimattomasti paras. Kouluradoilla lännen ihmeemme saa upeita tuloksia, sillä se on nopea, ketterä ja tietysti kaunis. Vierailla paikoilla se käyttäytyy oikein hienosti ja kauniisti, sillä onhan se maailman paras ja kiltein ja kaunein ja upein koulutamma. Voi, olisipa se kotonakin samanlainen.

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tarkat tiedot ominaisuuspisteistä löydät ponin VRL-profiilista.

Kilpailee kouluratsastuksessa tasolla 0/8.

Näyttelytulokset

00.00.0000 - Paikka - VSN/NJ - Palkinto - tuom. Tuomari

Päiväkirjamerkintä - 26.11.2017 - kirjoittanut omistaja - 127 sanaa

Joo ei mennyt taas putkeen ei. Olin jo jonkin aikaa etsiskellyt sopivaa tammaa itselleni, jotta saisin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni hienon tammalinjan kasvattamisesta. Brien olisi pitänyt olla tähän tarkoitukseen juuri täydellinen. Ennen siitoskäyttöä halusin toki tutustua uuteen hevoseeni rauhassa ja selvittää, millainen hevonen tässä nyt olisi oikein aloittamassa hienoa juustoteemaista linjaani. No mutta kuiskas sitten kävikään: hienohan se on, muttei lainkaan niin kiltti ja selväpäinen kuin kasvattaja antoi väittää. Heti Suomen maalle astuttuaan se alkoi osoittaa jopa hieman diivamaisia eleitä - tallin pihamaalla ollut pikkiriikkinen kuralaatikko piti kiertää mahdollisimman kaukaa, arkinen heinä ei kelvannut eikä kuraisiin Suomenhevosiin päin pystynyt vilkaistakaan. Voi huoh, taas olin tullut ostaneeksi Länsi-Eurooppalaisen hienohelman jota ei saisi mitenkään koulutettua Suomen karuihin olosuhteisiin. Mutta olihan se niin hemmetin hieno, että hetken aikaa harkitsin jopa Alankomaihin muuttamista.

LUONTEENPIIRTEET
Rohkeus
Taso 6
Rohkea
Kuuliaisuus
Taso 4
Normaali
Tempperamentti
Taso 4
Neutraali
Herkkyys
Taso 7
Hyvin herkkä
 
TAIDOT
Nopeus
Taso 6
Normaalia parempi
Kestävyys
Taso 3
Hieman normaalia heikompi
Hyppykapasiteetti
Taso 4
Normaali
Ketteryys
Taso 5
Hieman normaalia parempi
Liikkeet
Taso 6
Normaalia parempi

Hevosen kuvat © HW Farm

Virtuaalihevonen - Virtuaalitalli

©2019 Brie | September Stud - suntuubi.com