Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Harmajaskarin Hemuli

    

Suomenhevonen ori, rautias (ee/aa), 158cm
Syntynyt Suomessa 30.11.2016, rekisteröity numerolla VH17-018-0793
Tuonut Jannica, omistaa Daisy VRL-14508
Koulupainotteinen, ko: Helppo B
i. Harmajaskarin Haisuli
sh, 158cm, rt
ii. Harmajaskarin Hiisi iii. 
iie. 
ie. Hallelujah iei. 
iee. 
e. Hulvaton Hilda
sh, 156cm, vkk
ei. Hulvaton Hemmo eii. 
eie. 
ee. Hildan Hippu eei. 
eee. 

Isälinja: evm | Emälinja: evm


i. Harmajaskarin Haisuli on 158 senttinen, rautias suomenhevosori. Luonteeltaan se on aika introvertti tapaus. Haisuli ei oikeastaan kaipaa itsellensä seuraa, mutta hyväksyy kuitenkin niin ihmiset, kuin muutkin eläimet lähelleen. Ratsuna se on hieman hitaasti syttyvä, jonka takia kisoissakin on vedetty keskinkertaisin tuloksin. Toki ori suorittaa annetut tehtävät, mutta niistä puuttuu tietty into. Haisulilla on kisattu vähän joka lajissa, jotta olisi löydetty sille sopiva laji, mutta mitään innostavaa lajia ei ole löytynyt. Oria voisi kuvailla konemaiseksi tätiratsuksi, jonka selässä kenenkään ei tarvitse pelätä. Sen takia se on myös erinomainen hevonen sellaiselle, jolla jännittää esimerkiksi maastoon lähtö. Haisuli kun vain puksuttaa tasaisen tappavaa tahtia eteenpäin vaikka mitä tapahtuisi. Jälkeläisiä orilla on viisi kappaletta, jotka eivät onnekseen ole perineet isänsä introverttia luonnetta, vaan enemmänkin erinomaista rakennetta.

ii. Harmajaskarin Hiisi on punarautias kouluratsu, jolta löytyy korkeutta 160 senttimetriä. Hiisi saapui nykyiselle omistajalleen suoraan kasvattajalta jo pikkuvarsana ja omistaja sitten leipoi orista oikean rusettihain. Orin liikkeet ovat sulavat ja näyttävät ja se nauttii jokaisesta hetkestä kisakentillä. Jälkeläiset ovat Hiidellä olleet erittäin hienoja, mitä nyt Haisuli, josta tuli ihan päinvastainen kuin odotettiin. Muut 12 jälkeläistä ovat pärjänneet erinomaisesti kouluradoilla.

ie. Hallelujah oli ihastuttava rautias, läsipäinen tamma, jonka kanssa oli miellyttävä työskennellä. Sen selässä saattoi keikkua kuka tahansa ja melkein miten tahansa ja Hallelujah vain puksutti eteenpäin. Rautiaalla kisattiin kouluratsastuksessa ja menestyskin oli hyvää. Valitettavasti tamma kuitenkin pääsi eräs kesä laitumelta karkuun ja juoksi suoraan isolle autotielle, missä rekka sitten törmäsikin neitoseen. Onnettomuudessa tammalta murtui vasemman puolen molemmat jalat ja omistaja lopetti hevosen siihen paikkaan. Jälkeläisiä Hallelujahille ehti syntyä vain yksi.

e. Hulvaton Hilda on tamma isolla T:llä. Se ei siedä minkäänlaista huonoa käsittelyä tai ratsastusta ja hänen ylhäisyytensä ei myöskään anna muiden hevosten hyppiä silmilleen. Hildalla kisataan edelleen Vaativan B:n luokissa, mutta menestys on ollut tähän asti vaihtelevaa, juurikin hevosen hieman haastavan luonteen takia. Silloin, kun kaikki menee kuten pitää, toimii Hildakin loistavasti ja saa erinomaisia pisteitä, mutta auta armias, jos joku ei miellytäkään. Siinä vaiheessa on jo melkein sama lyödä hanskat tiskiin heti.

ei. Vaikka moni pelkääkin 169 senttistä ja väritykseltään mustaa Hulvatonta Hemmoa, niin tosiasiassa ori on aivan täysi lapanen käsiteltäessä. Sitä voi taluttaa vaikka taapero ja erityisesti lasten kanssa Hemmo on erittäin rauhallinen ja varovainen. Muutamat kerrat on tullut nähtyä, kun se jotain säikähtää lapsen läsnä ollessa ja tällöinkin reaktio säikähdykseen orilla on ollut se, että se on hieman säpsähtänyt. Aikuisten kanssa Hemmo on aika samanlainen, toki voi reagoida vähän suuremmin, koska ymmärtää koko eron, mutta yleisesti ottaen tosiaan helppo ja mukava käsitellä. Hemmolla kisataan kouluratsastuksessa ja rusettejakin on voitettu useampia. Orin liikkeet ovat erinomaiset ja lennokkaat, joita se on periyttänyt 25 jälkeläiselleen.

ee. Hildan Hippu on pieni, mutta kaunis. Korkeutta neidiltä löytyy vaivaiset 149 senttimetriä ja väritykseltään se on voikko. Tamma on periyttänyt kolmelle jälkeläiselleen erittäin vahvasti voikkoa väriään. Kiltti ja rauhallinen tamma toimii nykyään ratsastuskoulussa alkeistunneilla tutustuttamassa uusia ratsastajia hevosten ja ratsastuksen ihmeelliseen maailmaan. Ratsastuskouluun se päätyi, kun hevosen edellinen omistaja totesi, ettei Hipusta kisahevoseksi ole, koska se reagoi niin vahvasti kisapaikan jännittyneeseen ilmapiiriin. Kotikisat ovat kuitenkin ihan kivasti sujuneet, kun on tuttu ympäristö.

© Jaana K.

Hemuli on rajoitetusti tarjolla jalostukseen saman pituisen suvun omaaville saman rotuisille hevosille.

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque risus turpis, cursus vitae aliquet sit amet, ullamcorper ut leo. Pellentesque laoreet viverra pretium. Maecenas semper sit amet odio sit amet consequat. Morbi porttitor quam id lorem dictum, in suscipit quam efficitur. Integer consequat turpis velit, in malesuada quam faucibus nec. Aliquam tempor, velit nec vehicula euismod, mauris felis facilisis mauris, nec ultricies nibh lorem ut odio. Phasellus ut purus in arcu suscipit suscipit. Maecenas ultrices justo sed justo pretium faucibus. Nunc cursus diam orci, vel tempus lorem laoreet a. Ut a commodo odio. Aliquam sagittis molestie ligula, nec finibus nisi vestibulum sit amet. Vestibulum aliquam justo non turpis tristique, in mollis justo ultrices."

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aenean semper turpis at quam dignissim accumsan. Donec nibh enim, rutrum sit amet odio eleifend, mollis aliquet lorem. Morbi elementum non risus quis gravida. Proin interdum velit vel iaculis rhoncus. Vestibulum sit amet venenatis urna, nec porttitor magna. Fusce placerat, leo sit amet blandit luctus, nibh ante pharetra magna, eu gravida mauris ante eu risus. Praesent quam est, condimentum a sem sed, mattis consectetur nibh. Morbi venenatis eros vel sem sagittis tincidunt. Curabitur posuere dolor quis tellus tempus, nec gravida augue tempus. Mauris congue, tortor ac tincidunt scelerisque, erat ante hendrerit dolor, quis iaculis quam eros id dui. Quisque pretium vel enim ac efficitur.

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tarkat tiedot ominaisuuspisteistä löydät ponin VRL-profiilista.

Kilpailee kouluratsastuksessa tasolla 2/1.

Näyttelytulokset

00.00.0000 - Paikka - VSN/NJ - Palkinto - tuom. Tuomari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque risus turpis, cursus vitae aliquet sit amet, ullamcorper ut leo. Pellentesque laoreet viverra pretium. Maecenas semper sit amet odio sit amet consequat. Morbi porttitor quam id lorem dictum, in suscipit quam efficitur. Integer consequat turpis velit, in malesuada quam faucibus nec. Aliquam tempor, velit nec vehicula euismod, mauris felis facilisis mauris, nec ultricies nibh lorem ut odio.

Hevosen kuvat © ransu.kuvat.fi

Virtuaalihevonen - Virtuaalitalli

©2019 Harmajaskarin Hemuli | September Stud - suntuubi.com